SECRETARIAT

Anesteziologia chirurgicala ca preocupare medicala are o data de nastere precisa: 16 Octombrie 1846, data la care William Green Morton executa prima demonstratie reusita de anestezie cu eter dietilic, anestezie sub care chirurgul John Collins Warren opereaza bolnavul Gilbert Abbott pentru o tumora vasculara buco-linguala.

Secretar general adjunct

Prof. Dr. Dan Corneci

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti | Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti

Informatii utile membrilor societatii

Calitatea de membru este obtinuta prin achitarea la zi a obligatiilor financiare (Financiar) si prin comunicarea catre societate via e-mail (secretary@srati.ro) a urmatoarelor date:

  • Nume, prenume
  • Functia (medic specialist, primar, asistent universitar, sef sectie etc.)
  • Loc de munca, adresa locului de munca
  • Adresa de corespondenta
  • Telefon, E-mail

Adresa de corespondenta, telefonul si e-mail-ul raman in baza de date fara a fi publicate pe site.
Taxa de membru include primirea revistei lunare a societatii, taxa redusa la congresul anual, iar pentru medicii rezidenti participarea gratuita la acest congres.
Pentru a putea avea o evidenta a tuturor anestezistilor care profeseaza in Romania este utila comunicarea datelor mentionate si de catre nemembri. Membrii SRATI sunt rugati sa-si reactualizeze adresele de corespondenta la adresa de E-mail mentionata.
SRATI are o prezenta activa in viata medicala din afara tarii prin membrii sai (European Academy of Anaesthesiology, European Society of Intensive Care Medicine – ESICM, European Society of Anaesthesiologists – ESA, European Society of Regional Anaesthesia – ESRA, Foundation for European Education in Anaesthesiology – FEEA, European Society of Parenteral and Enteral Nutrition – ESPEN). De asemenea, societatea este afiliata la World Federation of Societies of Anaesthesiologists (WFSA).

Taxa de membru activ ESA este de 50 euro pentru 2 ani, si include primirea revistei lunare EJA, abonamente reduse la alte publicatii europene si americane de specialitate, precum si taxa redusa de participare la congresele ESA.

Asteptam din partea sectiilor ATI din tara si in special din partea clinicilor universitare o informare reciproca permanenta asupra activitatilor care pot interesa membrii societatii.