DONEAZĂ

CUM POŢI AJUTA

Donează

Sponsorizează

PENTRU FIRME

  • Descărcaţi modelul de Contract de Sponsorizare, completaţi-l, şi trimiteţi contractul completat/semnat pe adresa de e-mail: bedreag.ovidiu@umft.ro / alexandru.rogobete@umft.ro. Vă vom trimite imediat înapoi formularul completat şi semnat de către noi, pentru finalizarea plăţii.
  • În baza unui contract de sponsorizare, companiile pot direcţiona 20% din impozitul pe profit datorat statului către o organizaţie non-profit, cu condiţia ca valoarea sponsorizării până în limita 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume). Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an) sau trimestrial şi se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referinţă.

PENTRU PERSOANE FIZICE

Redirecţionaţi 3.5% din impozitul pe venit! Conform Codului Fiscal în vigoare, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze 3.5% din impozitul pe veniturile obţinute în anul precedent către o organizaţie non profit, completand formularul 230. Printaţi formularul 230, semnaţi-l, scanaţi-l, trimiteţi-l pe adresa de email bedreag.ovidiu@umft.ro / alexandru.rogobete@umft.ro, iar cand este posibil, originalul trebuie trimis prin poştă la adresa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu", clinica ATI, etaj 2, Str. Liviu Rebreanu, nr. 156, Timişoara pentru ca noi să il depunem la ANAF până la data de 25 mai 2020.

Secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor sunt în linia întâi a războiului cu Corona Virus.

Aici contează doar efectivele de medici şi armele pe care aceştia le au la dispoziţie.

Avem nevoie de întăriri. Acum!

Ajută şi tu pentru ca medicii să ne poată ajuta!
Donează!

Spune alături de noi:
"România are nevoie de terapie intensivă"

DESPRE CAMPANIE

Campania "România Are Nevoie de Terapie Intensivă" este un semnal de alarmă şi un strigăt de ajutor pentru ca societatea românească să ia acum, cât încă mai este timp, măsuri care să întărească secţiile de terapie intensivă şi să încurajeze personalul medical din prima linie a frontului împotriva Corona virusului.

Campania este lansată şi coordonată de către Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), care are o imagine de ansamblu asupra nevoilor secţiilor de terapie intensivă din România.

Statistica realizată recent de SRATI arată că în prezent în România avem funcţionale 2653 paturi de Terapie Intensivă (TI). Dintre acestea numai 1361 dispun de ventilatoare mecanice (şi implicit alte echipamente, ca monitoare, injectomate/infuzomate, inclusiv paturi speciale de TI).

Dotarea secţiilor ATI cu aparatură medicală reprezintă în mod evident o prioritate absolută în contextul crizei COVID-19, în vederea pregătirii pentru afluxul de cazuri critice şi evitării sau diminuării dimensiunii dramei prin care trec secţiile ATI din alte ţări.

Prin campania lansată, SRATI cheamă atât cetăţenii, cât şi firmele şi companiile să sprijine efortul de utilare a secţiilor de terapie intensivă şi de achiziţionare a echipametelor de protecţie necesare medicilor care lucrează în aceste secţii. Experienţa din alte ţări confruntate cu criza de coronavirus ne arată că protecţia medicilor şi măsurile pentru sprijinirea lor sunt esenţiale pentru ca sistemul să nu ajungă în blocaj.

SRATI este în poziţia de a evalua situaţia de ansamblu şi de a direcţiona echipamentele către spitalele care au cea mai mare nevoie de ele şi de a promova măsuri care să ducă la protejarea şi încurajarea medicilor din linia întâi.

În cadrul campaniei vor fi incluse periodic informaţii despre acţiunile realizate de către SRATI.

În faţa unui iminent val de cazuri de corona virus, SRATI crede cu tărie că putem trece cu bine peste această încercare doar ÎMPREUNĂ. Sprijiniţi şi voi efortul medicilor şi ajutaţi-i să fie pregătiţi!

PARTENERI

"România Are Nevoie de Terapie Intensivă" este o campanie naţională de mare impact fiind susţinută de puternice instituţii media precum Europa FM, Televiziunea Română, Mediafax, Smart FM, Ziarul Financiar.

Mona Nicolici este ambasador al campaniei, iar numeroase personalităţi şi vedete - actori, muzicieni, jurnalişti, oameni de televiziune, psihologi - au contribuit prin mesaje de solidaritate la acest demers de sprijinire a medicilor şi a secţiilor de terapie intensivă din România: Oana Pellea, Adrian Hădean, Andreea Raicu, Irina Păcurariu, Gheorghe Zamfir, Dan Turturică, Toni Grecu şi mulţi alţii.

CONTACTAŢI-NE!

Suntem aici pentru dumneavoastră! Pentru orice colaborare ori informaţie, vă rugăm să ne contacaţi pe email alexandru.rogobete@umft.ro si la telefon +40728001971.

Campania "România Are Nevoie de Terapie Intensivă" este coordonată din partea SRATI de către Prof. Dr. Dorel Săndesc şi de către Dr.Alexadru Rogobete.

SOCIETATEA ROMÂNĂ PENTRU ANESTEZIE ŞI TERAPIE INTENSIVĂ

Preşedinte
Prof. Dr. Serban Bubenek
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu"

Vice-preşedinte
Prof. Dr. Dorel Săndesc
Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta "Pius Brinzeu" Timişoara