AJUTĂ ISRAELUL! FII VOLUNTAR ÎN ECHIPELE DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ!

Ajută Israelul! Fii VOLUNTAR în echipele de asistență medicală!

09.10.2023

București, 09.10.2023

 

Dragi Colegi,

 

Suntem șocați de amploarea tragediei provocate în Israel de către lașul și barbarul atac terorist din 7 octombrie 2023.

Ne exprimăm solidaritatea cu întregul popor israelian și ne plecăm capetele și ne rugăm, atât pentru sufletele civililor nevinovați, cât și pentru bravii apărători ai ordinii publice din poliție și armată.

Uciderea cu sânge rece a civililor fie ei copii, femei, bărbați, vârstnici sau nu, este o probă a maximei josnicii și dezumanizări a infamilor teroriști care suntem siguri că vor primi o pedeapsă pe măsura neomeniei lor.

Și luarea de ostateci civili într-un conflict armat este tot o crimă imprescriptibilă pentru lumea civilizată care are ca valoare supremă viața umană.

 

Stimați Colegi, știm sigur că Israelul va învinge, iar colegilor noștri israelieni le cunoaștem bine atât impecabila pricepere medicală, cât și dedicația și empatia cu care îngrijesc orice pacient care are nevoie.

Totuși, în aceste grele momente cu un număr atât de mare de răniți victime, dincolo de solidaritatea sufletească, Vă facem îndemnul, dragi Colegi Români, pentru a vă anunța disponibilitatea de a fi voluntari pentru o misiune de ajutor în spitalele din Israel (stat cu care România are o relație de parteneriat strategic).

În acest sens, Ministerul Sănătății din România a pus la dispoziție pe site-ul său un link dedicat pe care Vă puteți înscrie ca voluntari (https://www.ms.ro/ro/de-interes/ajuta-israelul-fii-voluntar-in-echipele-de-asistenta-medicala/).

 

Cu prietenie,

Prof. Dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi MD, PhD, FESAIC

 

Președinte SRATI

Prof. Dr. Dorel Săndesc MD, PhD

Prim-Vicepreședinte SRATI