INVITATIE DE PARTICIPARE LA STUDIUL EUROPEAN SEPSIS CARE SURVEY 2021

Invitatie de participare la Studiul European Sepsis Care Survey 2021

14.09.2021

Stimați colegi,

 
European Sepsis Alliance, un grup de cercetare pan-european, condus de medici și cercetători din multiple specialități, desfășoară studiul European Sepsis Care Survey 2021 (ESCS 2021).
Acest studiu are drept obiectiv investigarea practicilor curente în terapia sepsisului în Europa și necesită completarea unui chestionar de aproximativ 20 minute, care cuprinde informații despre spitalul dumneavoastră (structură, secții, serviciu de microbiologie, primiri urgențe și terapie intensivă).
 
Pentru a participa, e nevoie să înregistrați spitalul la linkul https://sepsissurvey.sslsurvey.de/Hospital-Registration-European-Sepsis-Survey

Pentru fiecare spital, se poate înregistra un coordonator local, care să completeze surveyul. Acesta va face parte din grupul de cercetare European Sepsis Care Study Group și va fi listat drept colaborator în toate publicațiile științifice ce vor rezulta din cercetare.

Studiul nu cuprinde date clinice despre pacienți, deci, pentru participare nu este necesară aprobarea comisiei de etică locale, ci doar aprobarea direcției spitalului în care lucrați.
 
 
Cu deosebită stimă,
 
Daniela Filipescu
Profesor de anestezie și terapie intensivă
Secretar al World Federations of Societies of Anesthesiologists
Vice-președinte al European Sepsis Alliance
 
Mihai Ștefan
Medic ATI
Coordonator național pentru European Sepsis Care Survey 2021